Umutiti 6 belanaca sa 12 kašika šećera,2 kašike prezli, 6 kašika mlevenog kikirikija, 1 kašika brašna i 1 kašika ulja. Ispeći koru na pek papiru, oko 20 minuta na 180*C.
1 fil :
400 gr krupno mlevenog kikirikija peći na suvom tiganju, paziti da ne zagori, kada je ispečen dodati mu 400 gr eurokrema. Sve polako sjediniti i ostaviti sa strane da se hladi.
2 fil - 1deo:
Umutiti 1 margarin sa 250 gr šećera u prahu. dodati jedno po jedno žumance i 200 gr mlevenog Plazma keksa.
2 deo:
Umutiti sa kiselom vodom
100 gr šlaga, i dodati 200 gr istopljene crne čokolade (milka alpine). Spojiti oba dela.
Filovati kora-prvi fil-drugi fil- umutiti 4 šlaga.
Ako volite napravite karamel
Ispržiti šećer dok ne bude tamno braon boje, ubaciti krupno mlevenog kikirikija, i dobro sjediniti sa šećerom, dodati šoljicu slatke pavlake i kockicu margarina. Skloniti sa ringle i sve sjediniti, ohlađeno preliti preko drugog fila, apreko karamela staviti glazuru od čokolade.
Нема коментара:
Постави коментар