Juče je za mene bio poseban dan. Juče je moj sin dao zakletvu.
Danas za ručak u to ime, svečane zakletve
Pile na flaši sa pekarskim krompirom
1 celo pile
pomešati začine u nekoj činijici
1 dl ulja
1 kašika senfa
malo mlevenog crnog bibera
soli
suvog biljnog začina
malo belog luka u prahu
Sipati ulje, dodati senf i začine, sve izmešati.
Flašu obložiti alu folijom, pivo ostaje unutra, NE PROSIPATI PIVO: Staviti pile na flašu, pa četkicom naneti izmešane začine.
Pile zatvoriti alu folijom.
U đuvečari ili nekom dubljem plehu sipati vode oko 3-4 dl i staviti pile na flaši, peći ga oko 40 minuta na 200*C pod ventilatorom.
1 dl ulja
1 kašika senfa
malo mlevenog crnog bibera
soli
suvog biljnog začina
malo belog luka u prahu
Sipati ulje, dodati senf i začine, sve izmešati.
Flašu obložiti alu folijom, pivo ostaje unutra, NE PROSIPATI PIVO: Staviti pile na flašu, pa četkicom naneti izmešane začine.
Pile zatvoriti alu folijom.
U đuvečari ili nekom dubljem plehu sipati vode oko 3-4 dl i staviti pile na flaši, peći ga oko 40 minuta na 200*C pod ventilatorom.
Pekarski krompir
Očistiti željenu količinu krompira, očistiti i jedno 5-6 šargarepa.
Krompir očistiti i oprati, iseći ga na 4-5 dela, šargarepu isto očistiti i oprati i iseći je na manje delove, začiniti. dodati kašiku masti ili 1 dl ulja pokriti folijom i peći zajedno sa piletom ili nekim frugim mesom, 10 - 15 minuta pred kraj skloniti foliju.
Krompir očistiti i oprati, iseći ga na 4-5 dela, šargarepu isto očistiti i oprati i iseći je na manje delove, začiniti. dodati kašiku masti ili 1 dl ulja pokriti folijom i peći zajedno sa piletom ili nekim frugim mesom, 10 - 15 minuta pred kraj skloniti foliju.
Нема коментара:
Постави коментар