Letnja pita
1 manji patlidžan,
1 manja tikvica,
1 veća paprika,
1 paradajz,
1 šolja pšeničnog griza
1/2 šolje brašna
1/3 šolje ulja
4 jajeta
po 1/2 kašičice soli, bibera i origana
1 kašičica praška za pecivo
250 g feta sira.
*šolja je od 2dl
Oljuštite patlidžan i tikvicu, pa izrendajte krupno.
Ocedite ih dobro.
Paradajz i papriku isecite na sitnije kockice.
Jaja umutite, feta sir isecite na manje kockice.
Sjedinite/izmešajte sve sastojke.
Pitu pecite u većem plehu (koristila sam pleh dimenzija 25*35) koji ste obložili papirom za pečenje na 220 stepeni oko 25 minuta.
Ukoliko se odlučite za manji pleh, pecite je duže.
Нема коментара:
Постави коментар