Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 9. септембар 2018.

💕 Moja Sandokan štrudla 💕

Pakovanje gotovih kora za pitu,
Prvi fil , kao premaz
tri јаја,
šolja ulja,
šolja šećera,
šolja griza,
šolja jogurta
prašak za pecivo,
fil :400 gr maka popariti toplim mlekom, šoljica šećera, 1 vanil šećer
Umutiti jaja dodati šećer, i ulje, mutiti i dodati jogurt, griz i prašak za pecivo. Odvojiti po četiri kore, premazati svaku koru, na poslednju preko premaza staviti dobre 3-4 kašike fila od maka, zarolati štrudlu i ređati u plehu. Postupak ponoviti sve dok ima kora i fila. Ostaće malo gornjeg fila pa njime namazati svaku štrudlu, peći dok štrudla ne dobije lepu zlatnu boju, na 180 *C oko 30-40 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар