Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 5. август 2018.

 Banatska Mućkalica 😋

1 veća glavica crnog luka
1-2 čena belog luka
6 većih, mesnatijih paprika
6 srednjih paradajza
1 srednji patlidžan
1/2 kg mesa od buta, vrata ili krmenadla, ali bez koske
malo svežeg peršuna i celerovog lišća
soli, suvog začina, crnog mlevenog bibera

Luk propržiti na malo ulja ili na kašiku masti, kada postane staklast, dodati meso predhodno oprano i isečeno na malo veće kockice. Kada meso promeni boju, dodati opranu i isečenu papriku, dinstati ..., pa ubaciti paradajz, koji smo predhodno potopili u vruću vodu i skinuli mu kožicu, i njega isečemo na kocke, dinstamo ..., dodoti očišćen i na kockice isečen patlidžan, dinstamo i dalje. Primetićete da nakon 10- tak minuta jelo počinje da se zgušnjava.
Beli luk sitno iseckati i dodati mućkalici, začiniti prema sopstvenom ukusu, iseckati sitno peršun i celer i dodati jelu.

Нема коментара:

Постави коментар