Korica;
3 jajeta
5 šoljica šećera
1 vanilin šećer
2 šoljice mleka
3 šoljice ulja
6 šoljica brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike ruma
1/2 kesice cimeta
* Šoljica je ona mala za tursku kafu
1/2 kg šljiva
1/2 kesice cimeta
Šećer u prahu
Šljive operite, očistite od koštica i isecite na veće komade. Pospite ih cimetom, promešajte i ostavite da odstoje dok pripremate testo.
Umutite penasto jaja sa šećerom i vanilin šećerom,
dodajte mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo neprekidno muteći. Potom dodajte ulje i rum i sve još jednom izmiksajte.
U polovinu pripremljene mase umešajte cimet, pa izlijte u papirom za pečenje postavljenu pravougaonu tepsiju i pecite dok površina ne očvrsne (desetak minuta).
Izvadite iz rerne, rasporedite komadiće šljiva, zalijte preostalom biskvitnom smesom ( bez cimeta) i vratite da se dopeče. Ukupno vreme pečenja zavisi od jačine rerne i kreće se u rasponu od 35-45 min. na temperaturi od 180 °C, a vi za svaki slučaj proverite čačkalicom ( zabodete u testo i ako izađe suva, pečeno je).
Ohlađen kolač isecite na kocke željene veličine, te ih pospite šećerom u prahu i služite.
3 jajeta
5 šoljica šećera
1 vanilin šećer
2 šoljice mleka
3 šoljice ulja
6 šoljica brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike ruma
1/2 kesice cimeta
* Šoljica je ona mala za tursku kafu
1/2 kg šljiva
1/2 kesice cimeta
Šećer u prahu
Šljive operite, očistite od koštica i isecite na veće komade. Pospite ih cimetom, promešajte i ostavite da odstoje dok pripremate testo.
Umutite penasto jaja sa šećerom i vanilin šećerom,
dodajte mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo neprekidno muteći. Potom dodajte ulje i rum i sve još jednom izmiksajte.
U polovinu pripremljene mase umešajte cimet, pa izlijte u papirom za pečenje postavljenu pravougaonu tepsiju i pecite dok površina ne očvrsne (desetak minuta).
Izvadite iz rerne, rasporedite komadiće šljiva, zalijte preostalom biskvitnom smesom ( bez cimeta) i vratite da se dopeče. Ukupno vreme pečenja zavisi od jačine rerne i kreće se u rasponu od 35-45 min. na temperaturi od 180 °C, a vi za svaki slučaj proverite čačkalicom ( zabodete u testo i ako izađe suva, pečeno je).
Ohlađen kolač isecite na kocke željene veličine, te ih pospite šećerom u prahu i služite.
Нема коментара:
Постави коментар