Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 5. август 2018.

 Starinska ili seljačka štrudla sa jabikama 

2 jaja
200 gr šećera
300 gr griza
200 ml ulja
1 kesica praška za pecivo
2 kesice vanile
1 pakovanje kora za pitu
200 ml jogurta ili kiselog mleka

Umutiti jaja sa šećerom, vanilin šećerom, dodati ulje, mutiti još malo, dok ne postane jedna penasta masa, dodati jogurt, izmutiti sve zajedno da se sjedini pa toj smesi dodati griz i prašak za pecivo.

Odvojiti po četiri kore, pa svaku koru premazati ovim filom, a na 4 koru staviti fil od jabuka, posuti sa 2-3 kašike šećera, cimetom i orasima i uviti kao štrudlu.

Fil: Izrendati jabuke i narendati malo korice limuna, procediti od viška soka i rasporediti po kori.

Ostaviti malo fila pa premazati štrudle.

Peći na 170*C oko 45 minuta, u zavisnosti od rerne.

Нема коментара:

Постави коментар