Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

уторак, 20. јун 2017.

Gulaš i makarone

2 srednje glavice crnog luka
1/2 kg svinjskog mesa
varjača masti ili malo ulja
lovorovog lista
1,5 kašika slatke paprike
so
biber
začin
1 kašika brašna

Na masti dinstati sitno iseckani luk. Doliti vrlo malo vode da luk ne zagori. Kada postane prozirno staklast dodati meso isečeno na kockice. Dinstati dok meso ne postane mekano, a luk se ne stopi sa mesom. Varjaču brašna umešati sa malo vode, dodati 1.5 kašičicu aleve paprike, tako napraviti zapršku i umešati u luk u meso koje smo dinstali. Promešati i naliti vode da prekrije nivo mesa. Vratiti na ringlu, dodati biber i lovorov list, suvi biljni začin, malo bosiljka.

Kuvati poklopljeno, polako da šapuće, još 5 minuta.

Služiti uz makarone ili pire krompir.

Нема коментара:

Постави коментар