Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

четвртак, 22. јун 2017.

Čokoladni Cheesecake





350g mlevenog keksa
100 gr istopljenog margarina
1/2 čaše gaziranog soka

250 gr šlaga
1 želatin
50 gr čokolade za kuvanje
100 gr lešnik napolitanke
Izmesati mleveni keks, margarin i sok, dobijenu smesu razvući u koru, u plehu kome se skidaju stranice. Staviti u zamrzivač 1 sat
Fil pripremiti tako što umutimo šlag sa kiselom vodom, posebno sa 5 kašika vode razmutimo želatin, koji dodamo u šlag.
Samleti napolitanke, a čokoladu izrendati. Pola mlevenih napolitanki dodamo u umućen šlag, a drugom polovinom pospemo odozgore.

Ostaviti u frižideru da se dobro ohladi.
Pre služenja narendati čokoladu.

Нема коментара:

Постави коментар