Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

четвртак, 16. фебруар 2017.

Torta od ćevapa

Po receptu Dijane Popović sa malim izmenama

1 kg ćevapa

za fil:
4 krompira
5 šargarepe
2 komada jaja 
150 gr mladog sira
150 ml neutralne pavlake
so,biber,  suvi biljni začin po ukusu
150 gr rendanog kackavalja

Krompir iseckati na sitnije kockice i skuvati, šargarepu očistiti i skuvati, skuvanu izrendati.
jaja umutiti pa dodati neutralu pavlaku ,
dodati izgnječen mladi sir i posoliti po ukusu .
Ćevape sloziti u krug pa ako su viši od posude u koju se slažu nožem
iseći vrhove.

Na dno tepsije staviti krompir na to u krug skroz okolo poređati ćevape
i cele i one odsečene deliće ponovo sttaviti krompir , ponovo ćevape pa preko rendanu šargarepu i ostatak krompira (ako vam je ostalo) sve to preliti sa već pripremljenim
prelivom staviti još malo bibera pokriti folijom i staviti u rernu na 180 stepeni 60 minuta zatim izvaditi ćevape iz rerne staviti pa preko gotovog fila staviti izrendani kačkavalj rernu isključiti, a tortu od ćevapa stavitiu isključenu rernu da se sir otopi 


Нема коментара:

Постави коментар