Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

уторак, 14. фебруар 2017.

Kupus kifle

  • 550 g brašna
  • 200 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 100 ml ulja
  • kockica kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
Fil:
  • 100 g margarina za mazanje 
  • 2 žumanceta
  • ½  kašičice soli
  • 100 g sira

U mlako mleko i vodu dodajte kvasac i po kašičicu šećera  i brašna. Ostavite da kvasac nadođe.
U odgovarajući sud sjediniti ulje i so, pa dodati mleko sa nadošlim kvascem. Brašnom zamesite testo i ostavite da testo nadođe.
Fil: Izmiksajte margarine, žumanca i posolite.
Nadošlo testo podelite na dva jednaka dela. Svaki deo posebno razvucite na 3-4 mm debljine.
Premažite polovinom fila, a onda stavite izmrvljen sir.
Urolajte testo.

Tacnom za šoljicu za kafu ili nekim manjim tanjirićem, isecite testo kao što je na slici. Uži deo treba da bude oko 2 cm širine.
Kifle  složite na pleh obložen papirom za pečenje. Uključite rernu na 200 °C, a kifle ostavite da narastu. Nadošle kifle premažite umućenim belancetom i pospite susamom. Pecite oko 18-20 minuta ili zavisno od vaše vreme.

Нема коментара:

Постави коментар