- 550 g brašna
- 200 ml mleka
- 100 ml vode
- 100 ml ulja
- kockica kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
Fil:
- 100 g margarina za mazanje
- 2 žumanceta
- ½ kašičice soli
- 100 g sira
U mlako mleko i vodu dodajte kvasac i po kašičicu šećera i brašna. Ostavite da kvasac nadođe.
U odgovarajući sud sjediniti ulje i so, pa dodati mleko sa nadošlim kvascem. Brašnom zamesite testo i ostavite da testo nadođe.
Fil: Izmiksajte margarine, žumanca i posolite.
Nadošlo testo podelite na dva jednaka dela. Svaki deo posebno razvucite na 3-4 mm debljine.
Premažite polovinom fila, a onda stavite izmrvljen sir.
Urolajte testo.
Tacnom za šoljicu za kafu ili nekim manjim tanjirićem, isecite testo kao što je na slici. Uži deo treba da bude oko 2 cm širine.
Kifle složite na pleh obložen papirom za pečenje. Uključite rernu na 200 °C, a kifle ostavite da narastu. Nadošle kifle premažite umućenim belancetom i pospite susamom. Pecite oko 18-20 minuta ili zavisno od vaše vreme.
Нема коментара:
Постави коментар