Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

четвртак, 16. фебруар 2017.

GRČKA KRALJICA


korice: 15 belanaca
15 kašika šećera
2 kašike brašna
2 kašike mlevenih lešnika
fil:
15 žumanaca
15 kašika šećera
6-8 kašika brašna
1 l mleka
500 gr margarina
250 gr šećera u prahu
300 gr lomljenog Plazma keksa
300 gr bele Milke
100 gr lešnika
dekorcija po želji
5 belanaca izradite mikserom i čim postanu čvrsti postepeno dodavajte 5 kašika šećera.
Dodajte 2 kašike brašna i 2 kašike mlevenih lešnika, te lagano sve umešajte.
Ulijte pripremljenu smesu u kalup postavljen masnim papirom (moj kalup je 26 cm).
Stavite peći u zagrijanu rernu na 180 stepeni dok lagano ne porumeni.
Ponovite postupak još dva puta, tako da dobijete 3 kore.
PRIPREMA FILA SA ČOKOLADOM I KEKSOM
Umutite žumance, šećer, brašno i malo mleka, a ostatak mleka stavite kuvati.
U uzavrelo mleko dodajte pripremljene sastojke i kuvajte na laganijoj vatri dok ne postane gusto.
Ostavite da se ohladi.
Dodajte margarin sobne temperature koji ste predhodno izradili sa šećerom u prahu.
Umešajte kutlačom lomljenu Plazmu, mlevene lešnike, iseckanu čokoladu, bitno je da je fil sasvim ohlađen da ne topi čokoladu.

Нема коментара:

Постави коментар