Gotove Vincini kore ili napravite sami
3 jogurta (3×180 gr)300 gr Pšeničnog glatkog brašna
250 gr šećera
120 ml ulja
25 gr kakaa
2 kašičice Sode bikarbone
Sve umutiti i u plehu obložen pek papirom ispeći koru
Kada se kora ohladi prepoloviti je.
200 ml slatke pavlake (biljna) | - |
2 kašike meda | - |
1/2 kesice želatina | - |
6 kašike vode | - |
50 grama čokolade za kuvanje | - |
kocka margarina | - |
2-3 kašike ulja
Umutiti slatku pavlaku (treba da bude hladna, iz frižidera) kao šlag, dodati 2 kašike meda.
Želatin pomešati sa 6 kašika vode, a onda zagrejati do temperature ključanja, pa sipati u pavlaku i mutiti još jedan minut.
Fil naneti na polovinu kore i poklopiti drugom polovinom.
Po želji kolač možete ukrasiti glazurom od čokolade. Čokoladu, ulje i kockicu margarina pomešati i rastopiti na ringli i odmah premazti kolač.
Kada se ohladi seći na šnite i poslužiti.
|
Нема коментара:
Постави коментар