- 2 komada pilećeg belog mesa
- 1 veća kesa čipsa
- 50 gr prezle
- 1 kašičica mlevene ljute paprike
- 2 kašičice suvog peršuna
- 1 + 1 kašičice suvog mlevenog belog luka
- 1 kašičica začina
- običan biber,
- 2 jaja
- 100 do 150 g brašna
- ulje za prženje
- Piletinu oprati i osušiti je kuhinjskim papirom.
- Iseći na kockice, ako su kockice predebele, malo ih istucite da bi bilo lakše za prženje. Piletinu posuti sa 1/2 kašičice bibera,1/2 kašičice začina i 1 kašikom suvog mlevenog belog luka i sve dobro promešati da se sjedini sa piletinom.
- Čips staviti u kesu za zamrzivač i sve sa oklagijom smrviti u mrvice. U činiju staviti mrvice od čipsa, prezlu, mlevenu ljutu papriku, suvi peršun, mleveni beli luk, biber i so. Sve dobro izmešati.
U jedan tanjir staviti brašno a u drugu činiju umutiti jaja.
Svako parče piletine uvaljati u brašno, onda u smesu od jaja i na kraju uvaljati ih dobro u smesu od čipsa. Ređati ih na papir za pečenje.
U dublji tiganj ili šerpu zagrejati ulje na srednjo nižoj temperaturi i pržiti parčiće mesa u etapama, dok vam fino ne porumene sa svih strana, oko 5 minuta.
Ocediti ih na kuhinjskom papiru.
Poslužiti ih tople sa nekim finim sosom, kečapom, sa zelenom salatom i po želji, prženim krompirom/pomfritom.
Нема коментара:
Постави коментар