Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 29. октобар 2017.

Hrskave pileće kuglice/ Chicken Nuggets

  • 2 komada pilećeg belog mesa
  • 1 veća kesa čipsa 
  • 50 gr prezle
  • 1 kašičica mlevene ljute paprike
  • 2 kašičice suvog peršuna
  • 1 + 1 kašičice suvog mlevenog belog luka
  • 1 kašičica začina
  • običan biber, 
  • 2  jaja
  • 100 do 150 g brašna
  • ulje za prženje
  • Piletinu oprati i osušiti je kuhinjskim papirom.
  • Iseći na kockice, ako su kockice predebele, malo ih istucite da bi bilo lakše za prženje. Piletinu posuti sa 1/2 kašičice bibera,1/2 kašičice začina i 1 kašikom suvog mlevenog belog luka  i sve dobro promešati da se sjedini sa piletinom.
  • Čips staviti u kesu za zamrzivač i sve sa oklagijom smrviti u mrvice. U činiju staviti mrvice od čipsa, prezlu, mlevenu ljutu papriku, suvi peršun, mleveni beli luk, biber i so. Sve dobro izmešati.

U jedan tanjir staviti brašno a u drugu  činiju umutiti jaja.
Svako parče piletine uvaljati u brašno, onda u smesu od jaja i na kraju uvaljati ih dobro u smesu od čipsa. Ređati ih na papir za pečenje.

U dublji tiganj ili šerpu zagrejati ulje na srednjo nižoj temperaturi i pržiti parčiće mesa u etapama, dok vam fino ne porumene sa svih strana, oko 5 minuta.
Ocediti ih na kuhinjskom papiru.


Poslužiti ih tople sa nekim finim sosom, kečapom, sa zelenom salatom i po želji, prženim krompirom/pomfritom.

Нема коментара:

Постави коментар