Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

петак, 31. март 2017.

Španska pita



4 jaja
1-1,5 kašičica soli
2 dl ulja
2 dl jogurta
200 gr pšeničnog brašna
1 prašak za pecivo
200 gr stišnjene šunke (pizza šunke, ili neke druge salame)
200 gr belog tvrđeg sira
120 gr kiselih krastavaca
120 gr kisele crvene paprike

Najpre iseckajte krastavce, papriku i stišnjenu šunku na sitne kockice, a beli sir izgnječite na krupnije delove.

Pripremite odgovarajući pleh, obložen pek papirom.

U vanglici izmutite mikserom jaja, dodajte so po ukusu, zatim dodajte ulje i jpgurt. U drugoj posudi sjedinite brašno i prašak za pecivo, promešajte i dodajte u prvu posudu sa jajima. Dobro izmešajte mikserom.

Na kraju dodajte i seckane krastavce, papriku, šunku i izgnječen sir, pa sve dobro izmešajte. (Najbolje kašikom)
Posuti susamom.

Smesu ulijte u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta, ali vi prilagoditi svojoj rerni. Pita je gotova kada lepo porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар