700 gr šampinjona
1-2 glavica crnog luka
1/2 praziluka (ukoliko ga volite)
2 kašike maslinovog ulja
1 šoljica pasiranog paradajza (bez dodatog šećera)
1 kašičica aleve paprike
1/2 kašičice belog luka u granulama
so, biber, peršunovo lišće (po želji)
1-2 glavica crnog luka
1/2 praziluka (ukoliko ga volite)
2 kašike maslinovog ulja
1 šoljica pasiranog paradajza (bez dodatog šećera)
1 kašičica aleve paprike
1/2 kašičice belog luka u granulama
so, biber, peršunovo lišće (po želji)
Pečurke oprati i dobro ocediti samo ako je baš neophodno. Ukoliko su čiste dovoljno ih je samo obrisati. Iseći ih po želji, na listiće ili komade. Crni luk i praziluk sitno iseckati pa dinstati na malo ulja dok luk ne postane staklast. Dodati šampinjone i dinstati dok ne ispari sok koje su pustile, a one ne omekšaju, što je oko 20 minuta. Na kraju dodati začine i paradajz, kratko prodinstati i pre služenja, po želji, posuti seckanim peršunom. Servirati uz skuvani kačamak, pirinač, krompir.
Нема коментара:
Постави коментар