Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 19. март 2017.

Malo drugačija " Ledena kocka"


Moja majka, Bog da joj dušu prosti, uvek je spremala klasičnu ledenu kocku.
Nešto me u zadnje vreme proganja da to malo promenim, izmenim i eto mislim da sam uspela.

Kora:
6 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, 1 prašak za pecivo, 2 kašike kakaa i 2 kašike ulja.
Umutiti belanca, potom dodati šećer, mutiti još malo pa dodati žumanca, brašno sa dodatkom peciva, kakaa i ulja, Sve dobro umutiti i sipati u tepsiju prekrivenu pek papirom, peći na 180 *C-oko pola sata. Kada pečenu koru izvadite iz rerne sklonite joj pek papir i prelite prelivom.

Preliv:
Skuvati 400 gr šećera sa 300 ml vode, prohlađenim prelivom preliti vruću koru.

Fil:
Od 1 litar mleka oduzeti jednu šolju, u ostalo mleko dodati šolju i po šećera i staviti da se kuva.
Od oduzetog mleka razmutiti dva pudinga od vanile sa dve kašike gustina i u vrijuće mleko zakuvati puding. Mešati da ne zagori. U vruć puding dodati 1/2 isečenog margarina i varjačom energično mešati, kasnije umutiti mikserom.
Dobro pripremljen fil preliti preko ohlađene kore.
Umutiti šlag pa preliti preko fila, dobro ohlađeno staviti u frižider da se doooobro ohladi.

Нема коментара:

Постави коментар