Kora: 5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kašika kakaa
1 prašak za pecivo
2 kašike soka od mandarine
fil:
4 dcl mleka
1 puding od vanile
5 kašika šećera
1 kašika gustina (može i meko brašno)
150 gr margarina
6-7 mandarina
Belanca umutiti, pa dodati šećer, dodati žumanca, brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom, dodati i sok od mandarin.
Pleh obložiti papirom za pečenje i izliti testo te peći u zagrejanoj rerni 10-15 minuta na 180°
Pečenu koru zajedno sa papirom za pečenje umotati u rolat.
Za fil
Staviti 3 dcl mleka da zakuva.
U preostali 1 dcl mleka umešaj, 1 puding od vanile, šećer i jednu kašiku gustina, te dodaj u kipuće mleko .Kuvati na laganoj vatri dok se krema ne zgusne.
Fil ohladi uz mešanje da se ne stvori korica, a zatim dodati dobro izrađen margarin.
Koru pažljivo odmotati, filovati i uz rub poslagati očišćene mandarine, čvrsto zarolati , ukrasiti po želji i ostaviti da se dobro ohladi.
Нема коментара:
Постави коментар