Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

среда, 1. март 2017.

Natur šnicle



6 telećih, svinjskih ili pilećih šnicli, malo ulja, 3 čenova belog luka, brašno, so, biber, suvi začin, 800 ml tople vode.
 Šnicle oprati i dobro obrisati papirnim ubrusom. Staviti u kesu za zamrzivač i svaku šniclu istući tučkom za meso, sa obe strane. Začiniti i uvaljati u brašno, a zatim višak brašna otresti. U dubljem tiganju dobro ugrejati ulje, pa propržiti šnicle da porumene sa obe strane. Pržene šnicle izvaditi iz tiganja i poređati u posudu pogodnu za pečenje u rerni. Ulje procediti, vratiti u tiganj i ugrejati na umerenoj temperaturi. Dodati sitno seckan ili pasiran beli luk i kratko propržiti, koliko da pusti aromu. Dodati vrhom punu kašiku brašna i propržiti uz neprestano mešanje, vodeći računa da ne promeni boju. Skloniti sa vatre i dodati toplu vodu, uz stalno mešanje. Na isključenoj ringli kratko ugrejati smesu (oko 1 minut), dodati so, biber i suvi začin po ukusu, promešati i time preliti šnicle u vatrostalnoj posudi. Šnicle poklopiti ili prekriti alu folijom pa peći u ugrejanoj rerni oko dvadeset minuta. Zatim, skloniti poklopac i peći još desetak minuta. Izvaditi iz rerne i posuti seckanim peršunom.

Нема коментара:

Постави коментар