Sok od banatske banane - bundeve
2,5 kg bundeve
800 - 1 kg šećera
3 - 4 limuntusa
1 ekstrat kajsije
800 - 1 kg šećera
3 - 4 limuntusa
1 ekstrat kajsije
Bundevu očistiti i oprati, iseći je na manje komade, kocke. U šerpu staviti isečenu bundevi, naliti vodom i kuvati, dok ne postane mekana. Skuvanu bundevu procediti VODU NE BACATI !!!
Bundevu ispasirati, vratiti u onu vodu gde se kuvala u dodati šećer. Pustiti da "baci" jedan ključ i dodati ekstrat kajsije, blago promešati, dodati limuntus i vruće sipati u čiste flaše.
Bundevu ispasirati, vratiti u onu vodu gde se kuvala u dodati šećer. Pustiti da "baci" jedan ključ i dodati ekstrat kajsije, blago promešati, dodati limuntus i vruće sipati u čiste flaše.
Нема коментара:
Постави коментар