Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

петак, 18. септембар 2015.

Pilav/ Đuveč sa šampinjonima i spanaćem





1 srednja glavica crnog luka
1 srednja šargarep
šaka kukuruza šećerca
carska mešavina ili povrće po vašem izboru
200 gr šampinjona
1/2 belog mesa
200 gr očišćenog i opranog pirinča
200 gr opranog i očišćenog svežeg spanaća
Luk sitno iseckamo i pržimo na ulju, dodamo šatgarepu iseckanu na kolutiće, dodamo pola šolje vode i dinstamo. Belo meso isekcati na manje komade i ubaciti da se dinsta, dodati očišćene i isečene šampinjone, carsku mešavinu, kukuruz, grašak, sve neka se krčka 10 tak minuta, dodati spanać i pirinač, posoliti, pobiberiti i začiniti i pustiti da se malo prokrčka, sve to preručiti u pekač, ako imate ostatak pilećeg mesa batak i karabadak stavite preko đuveča i zapeći u rerni.

Нема коментара:

Постави коментар