Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 27. септембар 2015.

 Necine grancle




 Banatske štrudle sa makom i orasima


 Kolač sa rogačem


1 ŠOLJICA=150 ML

4 šoljice brašna
1,5 šoljica rogača
2,5 šoljice šećera
2 šoljice ulja
3 šoljice mleka
1 kesica praška za pecivo
100 gr suvog grozđa

PRELIV:
5-6 punih kašika vama omiljenog pekmeza
2 šoljice vode

GLAZURA:
200 gr čokolade
malo ulja
Suvo grozđe preliti sa malo ruma, pustiti ga da omekša,pa ga procediti. Sve sastojke za kolač umutiti varjačom da nema grudvica. Masu sipati u podmazan i pobrašnjen pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Razmutite pekmez sa vodom, stavite na plotnu i kad provri, prelijte ispečen vruć kolač. Ravnomerno ga svuda nanesite. Kad se ohladi prelijte ga glazurom od čokolade.




    Dinstana piletina, pire krompir i salata




Pamuk kifle




Torta od jabuka

Нема коментара:

Постави коментар