Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

понедељак, 11. јун 2018.

Pileća krem čorba
2 pileća bataka sa karabatakom
2 veće šargarepe
1 manji paškanat
1 manji koren peršuna
1/2 manjeg celera
1 crni luk
2 veća krompira
250 ml mleka
250 ml pavlake za kuvanje
so
suvi biljni začin
biber
1 veza peršuna
ulje
1,5 l vode
Svo povrće (šargarepu, paškanat, koren peršuna, celer, crni luk i krompir) iseckati na sitne kockice i staviti, na malo ulja, da se prži. Posoliti, po ukusu. Pržiti, na tihoj vatri, oko 10-ak minuta.
Zatim dodati meso (odvojiti batake od karabataka), naliti sa 1,5 l tople vode, poklopiti i, na tihoj vatri, kuvati, dok meso potpuno ne omekša.
Kada se meso skuvalo, izvaditi ga, skloniti kožuricu, a meso iseći na deblje (a uže) trake. Iz čorbice izvaditi rešetkastom kašikom malo povrća, a ostalo povrće, ručnim blenderom, izmiksati.
U tako pripremljenu čorbu vratiti iseckano meso, kao i izvađeno povrće. Naliti sa mlekom i pavlakom za kuvanje i staviti, na tihu vatru, samo da proključa. Paziti da ne zagori. Staviti, po ukusu, bibera i začina i na samom kraju ubaciti iseckani peršun.
Savet:
Ko želi ređu čorbicu samo neka dolije još malo vrele vode.

Нема коментара:

Постави коментар