Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 10. јун 2018.


Lepe, mekane kiflice
5 dcl mleka
1,5 kašika suvog kvasca
4 kašičice šećera
3 kašičice soli
2 dcl ulja
2 jaja
1 belance
1 kašika jabukovog sirćeta
1,350 gr brašna
Za premazivanje
1 žumance
1 kašika vode
ulje za premazivanje testa kad savijamo kifle
U mlako mleko staviti šećer i suvi kvasac, da stane 5 minuta pa dodati so, jaja, belance, ulje, jabukovo sirće i brašno.
Zamesiti testo, izraditi i ostaviti da nadolazi.
Testo kad nadodje izraditi i podeliti na 30 loptica.Svaku uvaljati u ulje.
Radnu površinu premazati uljem tanko razvaljati kuglicu testa u elipsast krug (dužine 15 cm i širine 10 cm) i uviti u rolnicu.
Tako uraditi sa svim lopticama testa. Kifle staviti u pleh prethodno obložen papirom i ostaviti da nadolaze 30 minuta.
Umutiti 1 žumance sa 1 kašikom vode, premazati kifle, posuti sa malo krupne soli, semenkama lana i peći na 180 stepeni oko 25 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар