Musaka od tikvica
2-3 veće tikvice
1/2 kg mlevenog mesa
1 srednja glavica crnog luka
3-4 jajeta
1 manja pavlaka
2 srednja paradajza
Tikvice očistiti, oprati i ostaviti da se ocede. Iseći ih na pola pa po dužini, vi ako volite možete da ih izrendate. Posoliti i kroz koji minut ocediti višak tečnisti koju puste. Umutiti 2 jajeta, u posebnu činiju staviti brašno, ulje dobro zagrejati u čistom tiganju. Pohovati tikvice, pohovane tikvice ređati na ubrus, pa u pleh gde će se peći.
Ispržiti sitno iseckanu glavicu luka, dodati meso, začiniti, posoliti, pobiberiti, ako volite dodajte malo belog luka 1 čen sitno iseckan ili u granulicama. Sve dobro upržuti.
Paradajz oprati i iseći na kolutove.
Ređati tikvice, meso, paradajz, ... sve dok ima materijala. Umutiti 2 jajeta, sa pavlakom dodati 3-4 dcl mleka, sve lepo sjediniti i preliti musaku. Peći oko30-40 minuta na 180 *C.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар