Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 8. април 2018.

Hleb koji se ne mesi



700 gr brašna
5 dcl mlake vode
1 kašičica kvasca
1,5 kašičica soli

U posudu staviti brašno, kvasac i so.
Izmešati, pa dodavati mlaku vodu muteći varjačom. Dobro izmešati i ostaviti da stoji preko noći na sobnoj temperaturi.
Sutradan nadošlo testo staviti na dobro pobrašnjenu radnu površinu, brašnjavim rukama preklapati prema unutra sve strane i okrenuti preklope prema dole i ostaviti da stane 1 sat.
Keramičku posudu sa poklopcem ( može i zemljanu ili od vatrostalnog stakla, samo da ima poklopac) dobro zagrejati u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Izvaditi zagrejanu posudu staviti odstajalo testo, poklopiti i peći 30 minuta, otklopiti i još peći da hleb dobije zlatno braon boju. Izvaditi i da stane 10 minuta poklopljeno pa izvaditi iz posude da se hladi.

Нема коментара:

Постави коментар