50 gr.mlevenog posnog plazma keksa
50 gr.mlevenih lešnika
100 gr.brašna
2 dcl.kisele vode
0,5 dcl.ulja
5 kašika šećera
1 kašika praška za pecivo.
Ispeći ovako 3 kore
Fil:
1l.posnog mleka od soje(ili palminog mleka)
10 kasika šećera
4 pudinga od lešnika
250 gr.margarina
2 dcl.posne slatke pavlake
100 gr.krupno mlevenih lešnika
150 gr.krupno mlevene posne plazme.
Glazura:
3 dcl.posne slatke pavlake
2 rebra posne čokolade.
U činiju pomešati brašno,mlevenu plazmu,lešnike,šećer i prašak za pecivo, pa dodati kiselu vodu i ulje. Smesu sjediniti sa kašikom i izliti je u pleh (30x20) obložen papirom za pečenje. Peći koru u zagrejanoj rerni na 200C 15 minuta.
Na isti način ispeći još 2 kore.
Za fil staviti 8 dcl.sojinog mleka da provri sa šećerom, a sa ostatakom mleka (2dcl.) razmutiti puding.
U vrijuće mleko skuvati razmućen puding. Kad se ohladi, sjediniti ga sa umućenim margarinom i prah šećerom. Posebno umutiti slatku pavlaku,pa dodati u fil. Na kraju dodati i krupno mlevene lešnike i plazmu i sve polako sjediniti sa kašikom.
Filovati kora, fil, kora..."
Posebno umutiti posnu slatku pavlaku i njom ukrasiti tortu.
Нема коментара:
Постави коментар