Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 7. јануар 2018.

Kapri - jaffa torta



400 gr malina, jagoda, višanja ili kupiti mix voće
150 gr mlevenog plazma keksa
150 gr jaffa keksa
+ 300 gr jaffe kapri,( treba oko 200 gr ostatak se pojeo ;)
125 gr margarina
2 dcl mleka

Mleko sa margarinom da provri, ostaviti da se ohladi.
Jafu izlomiti ili iseći nožem na manje komade, pa je sjediniti sa mlevenom plazmmom. Preliti hladnim mlekom oba keksa. Sjediniti viljuškom ili kašikom polako mešati dok se sve lepo ne sjedini.
Sve sipati u pleh (najbolje bi bilo da mu se skidaju stranice), i lepo rukom rastanjiti po celom plehu. Ostaviti u ftižideru do završetka kompletne pripreme.
---------
3 pudinga od vanile
1 litar mleka
100 gr šećera
2 kašike gustina
125 gr marfarina

250 gr slatke pavlake
ili 100 gr šlaga - kisela voda po potrebi

 Skuvati mleko sa šećerom, odvojiti šolju mleka za puding.
Posebno u činijici umutiti puding sa onom oduzetom šoljom mleka. Kada mleko pročne da kuva-vri, zakuvati puding, odmah mu dodam margarin, i ostavim da se hladi. Kada je upola ohlađen, preručim ga u vanglicu i ostavim skroz da se ohladi, povremeno u prolazu promešam, da ne uhvati koricu.
Ohlađeni puding umutiti mikserom, podeliti na tri dela,
Izvaditi onaj pleh iz frižidera sa  keksom, pa preko keksa rasporediti jedan deo fila, preko fila bogato poređati maline, opet stavimo sada drugi deo fil, sada preko fila poređamo jafu (NEumačemo je ni u šta), čokoladni deo prema filu dole, isto sada staviti onaj treći deo fila. Umutiti slatku pavlaku ili šlag pa je ukrasite po svom ukusu.

Нема коментара:

Постави коментар