Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

уторак, 2. јануар 2018.

Kroasani


40 gr svežeg kvasca
1 kašika šećera
4 dl vode
750 g brašna
2 ravne kašičice soli

Za premazivanje:
200 gr margarina
1 jaje
Susam
Kvasac rastvorite sa kašikom šećera u mlakoj vodi.
U odgovarajuću posudu prosejte brašno, pa dodajte so, mleko i nadošao kvasac te umesite testo.
Ostavite ga da odmori pola sata pokriveno čistom kuhinjskom krpom.
Razvijte oklagijom testo u pravougaonik, pospite celu površinu rendanim hladnim  margarinom, pa urolajte. Dobijeni rolat  isecite na tanje trougliće, kao kad sečemo kupus kifle.
Svaki trougao  razvucite sad oklagijom. Svaki tako dobijen trougao savijte u kiflicu i ređajte u pleh, koji je obložen pek papirom .
Nakon 15-20 min. premažite kiflice razmućenim jajetom i pospite susamom. pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C dok ne porumene.

Нема коментара:

Постави коментар