Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

среда, 17. јануар 2018.

Baklava


1/2 gk kora srednjih za pitu
2 jogurta (400 ml)
lončić vrućeg ulja za prelivanje
3 jaja
12 kašika šećera
3 šoljice ulja
1 prašak za pecivo 
1 vanil šećer
orasi po potrebi

Sirup = 10 kašika šećera
2 dl vode

U vanglici umutiti jaja sa šećerom, dodati jogurt i ulje, prašak za pecivo.
Ređati kore u tepsiju, prethodno namazanu uljem. 
Svaka kora se nameže filom, sa preko fila pospemo malo mlevenih i seckanih oraha, otprilike 1-2 šake oraha. Ređamo, mažemo i posipamo dok imamo materijala.
Dve gornje kore iseku se na željene komade,preliju uljem i baklava se pečena tepmeraturi 200*C. Pečena baklava se prelije sa prokuvanim sirupom.

Prokuvati šećer sa vodom, kada se šećer istopio i provrio dodati 1/2 limuna isečenog na kolutiće i vanil šećer. Toplim sirupom preliti hladnu baklavu ili toplu baklavu preliti sa hladnim sirupom. Jedno od ovo dvoje treba biti hladno.

Нема коментара:

Постави коментар