Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

петак, 15. децембар 2017.

Lisnata pogača


oko 1/2 kg brašna
1 kesica suvog kvasca
200 ml mleka
1 jaje + žumance
1/2 male šoljice ulja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
margarin
malo krem sira

U vanglicu sipamo prosejanog brašna sipajti 1 kesicu suvog kvasca, dodati toplog mleka, jaje, ulje, šećera i so i umesite mekše testo.
Pokrijte ga krpom i ostavite da odmori oko 30 min.

Od naraslog testa kidati loptice (oko 6 -7 loptica) svaku malo oglagijom rastanjiti u krug pa je prebacite u okraugao pleh koji ste malo podmazali margarinom. Rukom dodatno istanjite dok ne dobijete krug veličine pleha (ako malo popuca, nije važno ). Premažite istopljenim margarinom pa isto uradite i sa sledećom jufkicom.

Na svaku treću ili četvrtu dodajte krem sir.

Bitno je da svaku istanjenu jufku osim poslednje, premažete istopljenim margarinom.

Isecite pogaču na kocke pa premažite samo sa umućenim žumancem.

Ostavite je da odmori i naraste još oko 30 minuta pa je pecite na oko 180C oko 35-40 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар