Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 17. септембар 2017.

Pinđur od cepkanih paprika

  • 3 kg mesnate crvene paprike
  • 0.25 kg ljutih papričica
  • 150 g belog luka
  • 1.5 kg plavog patlidžana
  • 1.5 kg paradajza
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika soli
  • 2 dl ulja
 Paprike, patlidžan i paradajz ispeći, oljuštiti i samleti na mašini za meso, sem paprike, papriku iscepkati. Ljute papričice samo blago ispeći. U šerpu staviti ulje da se ugreje, dodati samlevenu masu i cepkanu papriku i pržiti dok sva tečnost ne ispari, dodati šećer, so, sitno iseckani beli luk.

Pržiti još 10-15 minuta. Dodati pečene ljute paprike, lagano izmešati da se ne raspadnu. Tegle treba da budu tople, sipati pinđur do vrha tegle. Odmah zatvoriti poklopcem i okrenuti naopačke tegle. Ostaviti ih tako dok se ne ohlade.

Нема коментара:

Постави коментар