- 3 kg mesnate crvene paprike
- 0.25 kg ljutih papričica
- 150 g belog luka
- 1.5 kg plavog patlidžana
- 1.5 kg paradajza
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soli
- 2 dl ulja
Paprike, patlidžan i paradajz ispeći, oljuštiti i samleti na mašini za meso, sem paprike, papriku iscepkati. Ljute papričice samo blago ispeći. U šerpu staviti ulje da se ugreje, dodati samlevenu masu i cepkanu papriku i pržiti dok sva tečnost ne ispari, dodati šećer, so, sitno iseckani beli luk.
Pržiti još 10-15 minuta. Dodati pečene ljute paprike, lagano izmešati da se ne raspadnu. Tegle treba da budu tople, sipati pinđur do vrha tegle. Odmah zatvoriti poklopcem i okrenuti naopačke tegle. Ostaviti ih tako dok se ne ohlade.
Нема коментара:
Постави коментар