Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

понедељак, 18. септембар 2017.

Peglana paprika

2 kg mesnate crvene paprike
100 ml alkoholnog sirćeta
1 - 2 kašike soli
peršunov list
biber u zrnu
seckan beli luk
2 srednje šargarepe

Papriku oprati i odstraniti drške i seme (trudite se da ostane što manji otvor na mestu drške). Zatim je malo ispeckati na tihoj vatri. Papriku ređati u veliku vanglu sa otvorom na dole, da bi se iscedila voda iz njih. Šargarepu očistiti i iseckati na kolutove. Beli luk očistiti, a peršun oprati. Kad paprika bude potpuno hladna iscediti vodu iz vangle, dodati paprici šargarepu, so, šećer, ulje, sirće, konzervans. Lepo rukama izmešati par minuta.

Slagati papriku (prvo je provucite kroz smešu sirćeta i ostalih sastojaka na dnu vangle), pritiskati je, i na svaka 2-3 reda paprike stavite malo šargarepe, belog luka, peršuna i bibera. Odozgo stavite pritiskače za tegle, i uvežite ih celofanom. Čuvajte ih na hladnom

Нема коментара:

Постави коментар