Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

понедељак, 4. септембар 2017.

Lenja pita



  250 gr margarina
250 gr masti
2-3 jajeta
200 gr šećera
1 prašak za pecivo
180 gr pavlake (20/mm)
brašna po potrebi
1,5 kg nakiselih jabuka
2 šake oraha
šećer
po ukusu cimet
1 vanil šećer
mleveni šećer

U vanglici izmešati margarin i mast, dodati jaja i šećer, sve lepo umutiti varjačom.
Dodati prašak za pecivo, pavlaku i postepeno dodavati brašno, umesiti srednje trvdo testo, mesiti dok  masa ne počne lepo da se odvaja od ruku.
Podeliti na dva dela.
Razvući prvu koru na pek papiru, i sa papirom staviti koru u pleh.

Jabuke oprati i očistiti, narendati ih, iscediti ih gnječenjem u rukama i posuti po kori u plehu.
Preko jabuka posuti mlevene ili seckane orahe, šećer i cimet.
Razvući drugu koru i prekriti jabuke, gornju koru malo izbockati viljuškom.
Peći na 200*C oko 30 minuta.
Ispečen i prohlađen kolač posuti mlevenim šećerom sa dodatkom vanil šećera.

Нема коментара:

Постави коментар