Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

среда, 26. јул 2017.

Musaka od patlidžana i šampinjona


Vrlo lako jelo za vruće letnje dane, isto može i za post.

Ako pravite posnu verziju nemojte začinjavati ništa, dovoljno začina ima u kesici supe.

Ako se ipak odlučite za mrsnu verziju trebaće vam za preliv:

2 jajeta, 2 dobre kašike pavlake i malo mleka, da smesa bude kao za palačinke, znači gušća.
Preliti musaku da prekrije i gornji deo patlidžana.
Peći u rerni na 200*C oko 40 minuta.


3 srednja patlidžana
1 veća glavica crnog luka
1 kg šampinjona
1 kesica instant supe od šampinjona
brašno po potrebi
začin c. so, crni mleveni biber, malo peršuna.

Patlidžan oljuštiti, oprati, posoliti i ostaviti par minuta da odstoji da bi malo pustio vodu.
Vodu procediti, uvaljati ga u brašno, pa ga na vrelom ulju propržiti sa svih strana.
Na ulju propržiti glavicu sitno iseckanog luka, kada je postao staklast dodati mu oprane i iseckane šampinjone, poklopiti tiganj, tako će brže šampinjoni pustiti vodu, otklopiti tiganj da voda ispari, a kada šampinjoni promene boju i postanu mekani onda tek ih začiniti i pobiberiti.
U pekaču gde ćemo peći našu musaku ređamo red patlidžana, po patlidžanu rasporedimo šampinjone, opet poređati patlidžan. Sada ako pravite posnu verziju, kesicu supe rastvoriti u dve čaše vode, prvo sipati času vode pa polako mešajući da ne bude grudvica rastvoriti supu, ako je baš jako gusto dodati još malo vode.

 Preliti musaku da prekrije i gornji deo patlidžana.
Peći u rerni na 200*C oko 40 minuta.
                                      Prijatno vaša Sosa ☺❤

Нема коментара:

Постави коментар