Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 9. јул 2017.

Krem čorba od tikvica


1 srednja tikvica
mast ili ulje
1 kašika brašna
1 srednja glavica crnog luka

1 šargarepa
mleko
voda
mirođija ili lišće zeleni
sirće
so, 

začin

Crni luk sitno iseckati pa pržiti na masnoći dok nebude staklast. Šargarepu izrendati ili je iseći na sitne tanke kockice pa propržiti sa lukom. Tikvicu očistiti od semenki, iseckati na kockice pa dodati uprženom luku, dodati pola čaše vode i dinstati dok voda ne ispari.
Dodati brašno i naliti sa mlekom. U zavisnosti koju gustinu želite može i više ili manje brašna kao i deo mleka se može zameniti vodom, ali ne sve. U ove vrele letnje dane najbolje je praviti samo sa vodom, da ne bi prokisla.
Dodati začine i sitno seckanu mirođiju ili lišće zeleni. Kada provri smanjiti vatru i krčkati 5-10 minuta pa isključiti i onda tek dodati po želji sirće.

Kockice tikvice se prilikom kuvanja raskuvaju, ali ne skroz ko želi može mikserom (ili u mutipraktiku) izmutiti gotovu čorbicu pa se dobije fina krem čorba

Нема коментара:

Постави коментар