Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

субота, 5. август 2017.

Karbonara sa belim mesom


Vrelo je toliko da ne znam gde ću sama sa sobom. Ne znam kako je kod vas, ali kod mene je po Studio B 38*C.
Danas se spremalo ovako na brzaka.
300g makarona (ili špageta, fusila, penne…)
1 celo belo meso
2 l pavlake 20/ mm
čaša mleka, čaša vode,
so, biber, malo suvog začina,
suvog bosiljka
Meso oprati i iseći na kocke, na zagrajanom ulju propržiti kockice mesa. U međuvremenu umutiti pavlake sa mlekom, sa dodatkom vode.
Preliti ovom smesom uprženo meso, začiniti i poslužiti sa skuvanim makaronama.
U ključalu vodu sipati kašičicu soli i malo ulja da se makaroni ne zalepe. Skuvati makarone da budu kuvani, ali ne i gnjecavi.

Нема коментара:

Постави коментар