4 jajeta
1 šolja ulja
1 šolja mleka (sa sobne temperature)
2 šolje brašna
2 supene kašike kakaa
1 kesica vanilinog šećera
1 kesica praška za pecivo
1 šolja šećera
1 šolja ulja
1 šolja mleka (sa sobne temperature)
2 šolje brašna
2 supene kašike kakaa
1 kesica vanilinog šećera
1 kesica praška za pecivo
1 šolja šećera
Nauljite okruglu tepsiju (ili širu šerpu) i pospite brašnom.
Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni.
Umutite jaja sa šećerom.
Dodajte mleko i ulje i nastavite sa mućenjem.
U posebnoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer i postepeno uz lagano mešanje mikserom, dodajite ulupanoj smesi.
Podelite masu na dva dela. U jedan dodajte kakao prah. Razmutite ga prethodno sa dve kašike vrele vode.
Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni.
Umutite jaja sa šećerom.
Dodajte mleko i ulje i nastavite sa mućenjem.
U posebnoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer i postepeno uz lagano mešanje mikserom, dodajite ulupanoj smesi.
Podelite masu na dva dela. U jedan dodajte kakao prah. Razmutite ga prethodno sa dve kašike vrele vode.
Stavite tri kašike bele mase na sredinu kalupa, preko nje tri kašike braon mase, pa nastavite naizmnično dok ne utrošite sve. Masu ne treba razmazivati. Ona će sama da se sliva i širi. Samo treba brzo sipati jednu preko druge.
U zagrejanu rernu ubacite tepsiju i pecite oko 40 minuta (probajte čačkalicom - kad bude suva, kolač je gotov).
Pečeni kolač možete sa pospete šećerom u prahu (nikako dok je vreo). Secite ga kad se potpuno ohladi.
U zagrejanu rernu ubacite tepsiju i pecite oko 40 minuta (probajte čačkalicom - kad bude suva, kolač je gotov).
Pečeni kolač možete sa pospete šećerom u prahu (nikako dok je vreo). Secite ga kad se potpuno ohladi.
Нема коментара:
Постави коментар