Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 6. август 2017.

Pesak torta


1 litar mleka
9 kašika šećera
4 pudinga od vanile
250 gr margarina
125 gr prah šećera
100 gr čokolade za kuvanje
150 gr mlevenog plazma keksa
100 gr kokosa (mlevenih oraha ili lešnika)
2,5 dl slatke pavlake ili šlaga

U litar mleka dodati 9 kašika kristal šećera, pa u njemu skuvati sve pudinge od vanile. Umutiti penasto margarin sa prah šećerom.
Kada se puding malo prohladi dodavati umućen margarin, najbolje kašiku po kašiku. Smesu podeliti na tri dela.
U jedan deo dodati plazma keks. Njega postaviti kao donju koru jer se lepo oblikuje.
Drugi fil pomešati sa kokosom ili orasima ili pečenim lešnicima. Premazati drugi sloj.
U treći deo dodati otopljenu čokolad i formirati gornji sloj.Ukrasiti slatkom pavlakom ili šlagom.

Нема коментара:

Постави коментар