Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 31. јул 2016.

Hleb koji se ne mesi






400 gr integralnog pšeničnog brašna
1/4 kašičice suvog kvasca
1 1/2 ravna kašičica soli
300 ml vode
Uveče u činiju staviti sve suve sastojke, dobro ih promešati pa dodati vodu i mešati toliko dok se sve ne sjedini. Prekriti posudu providnom folijom i krpom pa ostaviti na sobnoj temperaturi preko noći.
Sledećeg jutra testo sam istressti na obilato brašnjavi sto, lagano preklopiti testo kao pismo i staviti u drugu veću činiju za mešanje, na papir za pečenje. Prekriti posudu opet providnom folijom i ostavila 2 sata da narasta.
Rernu uključiti pola sata ranije da se dobro zagreje i u nju staviti pekač, da i on bude vreo. Onda ubaciti hleb sa sve papirom na kom je bio, bilo bi dobro kada bi pekač imao poklopac, ako nema obično ga ispeći, poklopljeno staviti u rernu na 20 minuta. Posle tog vremena otklopiti posudu, skloniti papir za pečenje i peći hleb još nekih 15-ak minuta, dok fino nije porumeneo.



Нема коментара:

Постави коментар