1 jaje
1 šoljica šećera
1 šoljica mlevenih oraha
1 šoljica mleka
½ šoljice ulja
1 šalica brašna
1 prašak za pecivo
Krema:
1 puding od vanile
3 dcl mleka
2 kašike šećera
150 gr. maslaca
Umutite jaje i dodajte pola šoljice šećera, te nastavite miksati dok ne dobijete gustu kremastu teksturu, potom dodajte mleko i mešajući postepeno dodajte ostatak šećera. Potom kašikom umešajte orahe i ulje, razradite i na kraju umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo. Sve dobro istucite mikserom i prelijte u pobrašnjeni i nauljen pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 170 C oko 20 minuta.
Nakon 15 minuta pečenja slobodno čačkalicom proverite sredinu kore. Ukoliko na čačkalici ne ostaju tragovi smese, možete ga izvaditi iz rerne.
Krema: Odvojite 1 dcl mleka i u njega umešajte puding i šećer, ostatak mleka stavite u lonac da provri. Smanjite vatru i u vrelo mleko polagano mešajući dodajte pripremljeni puding. Kada sve provri skinite s vatre i ostavite da se ohladi, pa potom umešajte maslac i sve dobro razradite mikserom.
Na ohlađenu koru dodajte kremu i posipajte ribanom čokoladom ili mlevenim orasima.
Нема коментара:
Постави коментар