8 belanaca
8 kašika šećera
8 kašika brašna
i još 2 dl vrućeg mleka
fil
8 žumanaca
8 kašika šećera
5 kašika oštrog brašna
5 dl mleka
2 vanilin šećera
250 gr margarina
500 gr jagoda
3 šlag pene
Umutiti belanca sa šećerom i dodati brašno. Lagano izmešati, i izliti u pleh obložen papirom za pečenje da se peče 20 minuta na 180 C. Ohladiti koru, odlepiti papir i preliti vrućim mlekom.
Umutiti žumance sa šećerom, dodati brašno i 1 dl mleka i dobro izmešati. Preostalo mleko staviti da prokuva zajedno sa vanilin šećerom, te dodati pripremljena žumanca i napraviti puding. U mlaki fil dodati margarin i dobro umutiti.
Šlag napraviti umutiti sa hladnom kiselom vodom.
Ređati kora, fil, utisnuti jagode, i na kraju šlag.
Нема коментара:
Постави коментар