Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

уторак, 23. август 2016.

 Knedle sa šljivama




Kolač sa breskvama/kajsijama





Princes krofne




Kolač sa makom i jogurtom

-2 jogurta
-2 čaše brašna
-1 čaša griza
-1 čaša šećera
-1/2 čaše ulja
-100 gr. maka
-1 prašak za pecivo
-1 vanilin šećer
U činiju sipati jogurt, pa dodati sve navedene sastoje, lagano i dobro izmešajte i sipajte u pleh koji ste pouljili i pobrašnjivili, ili stavili kuvarski papir.
Protresite da se masa izjednači po plehu pa stavite da se peče na 180 stepeni C 40 minuta dok ne porumeni i odvoji se od pleha. Vruć kolač prelite glazurom od čokolade i pustite da se sasvim ohladi pa ga isecite na štangle...
Savet +:
Čaše od jogurta nemojte puniti sa brašnom i grizom do vrha već samo do venca, a ako Vam ne bude onako ređe dodajte malo mleka.
Sladite se dragi moji uz vašu omiljenu kafu ...


Kolač sa rogačem


4 šolje (od 150 ml) brašna
1,5 šolja rogača
2,5 šolje šećera
2 šolje ulja
3 šolje mleka
1 prašak za pecivo

Preliv:
5 kašika pekmeza po izboru


Glazura:
150 g čokolade za kuvanje
malo ulja

Sve sastojke sjediniti, pa sipati u pouljen i brašnom posut pleh. Peći na 200 C.
Pečen kolač preliti sa prelivom, pekmezom.

Na pari istopiti čokoladu i malo ulja. Kad se kolač ohladi, preliti glazurom.


Нема коментара:

Постави коментар