Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

четвртак, 3. март 2016.

Gulaš od svinjetine



2 srednje glavice crnog luka 
1/2 kg svinjskog mesa 
varjača brašna ili malo ulja
lovorovog lista
1,5 kašika slatke paprike
so
biber
začin
1 kašika brašna

Na masti dinstati sitno iseckani luk. Doliti vrlo malo vode da luk ne zagori. Kada postane prozirno staklast dodati meso isečeno na kockice. Skinuti sa vatre i energično umešati u luk. Dodati slatku papriku, promešati i naliti vode da prekrije nivo mesa. Vratiti na vatru, dodati biber i lovorov list.

Kuvati poklopljeno, dolivati vode po potrebi. 5 minuta pred kraj dodati začin i 1 kašiku brašna umućenu sa malo vode.

Služiti uz makarone ili pire krompir.

Нема коментара:

Постави коментар