Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 13. март 2016.

Banatske savijačice



Testo
1/2 l. vode
1 mala kašičica soli
1/2 kg. brašna
pola kašike masti
+
2-3 kašike masti za premazivanje
Sada ovde ne ide kvasac, ali ja dodam četvrtinu kocke kvasca, čekam da naraste i umešam sa testom.

Fil može a i ne mora.
300 gr. belog sira
2 jaja (može i bez jaja), može i bez sira, prazne pa kad se isprže staviti pekmez ili ko šta voli.

U vodu stavite so, brašno i mast pa zamesite testo, postepeno dodajte brašno, ali pazite da testo bude meko. Ovde ubacim onu četvrtinu kvasca. Testo

podelite na dva dela.

Svaki deo posebno razvaljajte oklagijom koliko možete.
2-3 kašike masti premažite po razvaljanom testu. Testo uvijte kao rolat.

Dva dobijena rolata nasecite (podelite) na 7 - 8 cm duge komade.
I te dobijene komade razvaljati oklagijom
Krajeve nasečenih komada blago zatvoriti prstima pa formirati glatku lopticu a paziti da mast ne izađe.
U posudu stavite veću količinu masti ili ulja i zagrejte je.
Pripremljene krugove pržiti na vreloj masnoći.

2 коментара: