Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

петак, 18. октобар 2019.

🍂🍁🍂

Krem čorba od karfiola

Kаrfiol očistiti, oprati i obariti u slanoj vodi. Ako volite skuvajte i 1 - 2 šargarepe, zajedno sa karfiolom. Obaren karfiol ocediti i ispasirati ili izgnječiti viljuškom.
Na malo ulja propržiti brašno, ali da ostane svetle boje, pa naliti sa 1 litar do 1,5 litri vode. Dobro izmešati da se ne bi stvorile grudvice. Kada voda proključa, dodati na kolutiće isečenu šargarepu, suvi biljni začin, mleveni crni biber i propasirani karfiol.
Čorbu kuvati 10 minuta na umerenoj temperaturi, Nakon toga, skloniti sa šporeta i ako ne postite možete je legirati sa jednim jajetom razmućenim u kiseloj pavlaci. Ako postite samo malo posuti seckanim peršunovim listom.
Čorba se može poslužiti sa kockicama proprženog ili prepečenog hleba.

Нема коментара:

Постави коментар