Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

понедељак, 28. октобар 2019.

Belka rozenka
1 pakovanje rozen kora
1 l mleka
350 gr šećera
2 pudinga sa ukusom karamele
4 kašike brašna
200 gr bele čokolade
250 gr maslaca ili margarina
U 200 ml mleka dodati brašno i puding, zatim žicom za mućenje sjediniti da nema grudvica. U dublju šerpicu staviti preostalo mleko da se kuva sa 6 kašika šećera. U medjuvremenu staviti preostali šećer da se karamelizuje na umerenoj temperaturi (paziti da se karamel ne pregreje). Pripremljen karamel postepeno sipati u zagrejano mleko i lagano mešati dok se sav karamel ne istopi. Zatim dodati smesu sa pudingom i brašnom, kuvati 2-3 minuta, neprestano mešajući da ne zagori. Sklonti sa vatre i dodati 150 g čokolade, mešati dok se čokolada ne istopi. Na kraju dodati maslac i umutiti mikserom da se dobro sjedini. Korice filovati mlakim filom. Kolač blago opteretiti i ostaviti da se stegne. Na kraju dekorisati rendanom čokoladom.
Šećer treba biti svetlo crvenkaste boje. Nemojte prepržiti šećer jer će onda biti gorak.

Нема коментара:

Постави коментар