Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

понедељак, 28. октобар 2019.

Beli anđeo

1 paket kora za Rozen tortu
1 litra mleka
2 pudinga od vanile
2 - 3 kašike gustina
200 gr bele čokolade
5 kašika šećera
200 gr mleka u prahu
250 gr margarina
400 gr šlaga u prahu
2 dl kisele pavlake

Od 1l mleka odvojiti oko 1 dl, pa mikserom umutiti 2 pudinga od vanile, gustina i 5 kašika šećera, pa kad mleko provri, smanjiti temperaturu i postepeno uliti razmućene sastojke, stalno mešajući, do zgušnjavanja. U još topao puding dodati 200 gr bele čokolade, mešati da se čokolada istopi i sjedini sa filom. Ostaviti da se ohladi, uz povremeno mešanje, da se ne bi uhvatila korica.

Umutiti 250 gr margarina sa 200 gr šećera u prahu i dodavati 200 gr mleka u prahu. Pre mućenja mikserom, i šećer i mleko prvo pažljivo promesati, pa tek onda mutiti, da se ne napravi `oblak` od praha, što važi za sve praškaste sastojke (puding, šlag i sl.). Kada je dobro umućeno, postepeno dodavati ohlađen fil.

Posebno umutiti 400 gr šlaga u prahu sa 3 dl hladne kisele vode i na kraju dodati pavlaku.

Filovati celo pakovanje korica za rozen tortu: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag...
Tortu nafilovati dan pre služenja, da bi se korice i fil sjedinili.

Umutiti 300 gr šlaga sa oko 2 dl kisele hladne vode i premazati sve vidne delove torte.

Нема коментара:

Постави коментар