🍂🍁🍂
Puškinove šnicle
1 kg. mlevenog pilećeg belog mesa
3 kašike pavlake
2 kašike krem sira
2 kašike omekšalog maslaca
sredina od 4 tanke kriške hleba
1 kašičica začina
so
mleveni biber
3 jaja
prezle
Ja sam sama mlela sveže meso u blenderu. Ako imate zamrznutu piletinu ni slučajno nemojte da je odmzavate tako da je ostavite satima u vodi, od takvog mesa neće biti čvrsta smesa jer će meso povući vodu. I inače ne treba odmrzavati meso tako, najbolje ga izvadite ranije i ostavite u frižideru.
Sredinu hleba potopite u malo mleka, dobro ocedite.
Pomešajte sve sastojke sa mesom i ostavite oko sat vremena u frižider.
Oblikovati pljeskavice, umakati ih u prezle pa u jaja i pohovati u vrelom ulju.
Ja sam dobila 15 pljeskavica, po dve nam je bilo dovoljno da se dobro najedemo.
Znate kako je pileće belo meso suvo, nemojte da izostavite maslac i da smanjujete pavlaku.
Sos za šnicle
Pomešati jednu malu pavlaku i oko 50 gr majoneza, posoliti po ukusu, iseckati 2-3 mlada luka i sjediniti sa pavlakom i majonezom. Preliti šnicle,
Puškinove šnicle
1 kg. mlevenog pilećeg belog mesa
3 kašike pavlake
2 kašike krem sira
2 kašike omekšalog maslaca
sredina od 4 tanke kriške hleba
1 kašičica začina
so
mleveni biber
3 jaja
prezle
Ja sam sama mlela sveže meso u blenderu. Ako imate zamrznutu piletinu ni slučajno nemojte da je odmzavate tako da je ostavite satima u vodi, od takvog mesa neće biti čvrsta smesa jer će meso povući vodu. I inače ne treba odmrzavati meso tako, najbolje ga izvadite ranije i ostavite u frižideru.
Sredinu hleba potopite u malo mleka, dobro ocedite.
Pomešajte sve sastojke sa mesom i ostavite oko sat vremena u frižider.
Oblikovati pljeskavice, umakati ih u prezle pa u jaja i pohovati u vrelom ulju.
Ja sam dobila 15 pljeskavica, po dve nam je bilo dovoljno da se dobro najedemo.
Znate kako je pileće belo meso suvo, nemojte da izostavite maslac i da smanjujete pavlaku.
Sos za šnicle
Pomešati jednu malu pavlaku i oko 50 gr majoneza, posoliti po ukusu, iseckati 2-3 mlada luka i sjediniti sa pavlakom i majonezom. Preliti šnicle,
Нема коментара:
Постави коментар