Iz Banatske kujne

http://banatski.blogspot.rs/

недеља, 20. октобар 2019.

🍂🍁🍂           

Baklava

1&2 kg tankih kora
4 dl jogurta ili kiselog mleka
3 jaja
12 kašika šećera
3 šoljice ulja
1 prašak za pecivo
1 vanil šećer
1/2 limuna
200 gr mlevenih oraha
100 gr seckanih oraha

sirup: 10 kašika šećera i 2 dl vode prokuvati, iseći pola limuna na kolutove da proključa sa prelivom.

Umutiti jaja sa šećerom pa dodati jogurt, ulje, prašak za pecivo.

Kore ređati u tepsiju predhodno namazanu uljem.
Svaku koru premazati ovim filom, pa posuti sa malo mlevenih i malo seckanih oraha. Dve gornje kore iseku se na željene komade, preliju sa malo fila i baklava se peće na 200 *C oko 30 minuta. Pečena baklava se prelije sa prokuvanim i ohladjenim sirupom.


Нема коментара:

Постави коментар