🍂🍁🍂
Baklava
1&2 kg tankih kora
4 dl jogurta ili kiselog mleka
3 jaja
12 kašika šećera
3 šoljice ulja
1 prašak za pecivo
1 vanil šećer
1/2 limuna
200 gr mlevenih oraha
100 gr seckanih oraha
sirup: 10 kašika šećera i 2 dl vode prokuvati, iseći pola limuna na kolutove da proključa sa prelivom.
Umutiti jaja sa šećerom pa dodati jogurt, ulje, prašak za pecivo.
Kore ređati u tepsiju predhodno namazanu uljem.
Svaku koru premazati ovim filom, pa posuti sa malo mlevenih i malo seckanih oraha. Dve gornje kore iseku se na željene komade, preliju sa malo fila i baklava se peće na 200 *C oko 30 minuta. Pečena baklava se prelije sa prokuvanim i ohladjenim sirupom.
Baklava
1&2 kg tankih kora
4 dl jogurta ili kiselog mleka
3 jaja
12 kašika šećera
3 šoljice ulja
1 prašak za pecivo
1 vanil šećer
1/2 limuna
200 gr mlevenih oraha
100 gr seckanih oraha
sirup: 10 kašika šećera i 2 dl vode prokuvati, iseći pola limuna na kolutove da proključa sa prelivom.
Umutiti jaja sa šećerom pa dodati jogurt, ulje, prašak za pecivo.
Kore ređati u tepsiju predhodno namazanu uljem.
Svaku koru premazati ovim filom, pa posuti sa malo mlevenih i malo seckanih oraha. Dve gornje kore iseku se na željene komade, preliju sa malo fila i baklava se peće na 200 *C oko 30 minuta. Pečena baklava se prelije sa prokuvanim i ohladjenim sirupom.
Нема коментара:
Постави коментар